2010. május 12.

Thury György emléktúra

Pénteken munka után lementünk, hogy ne kelljen már megint korán kelni. A szállás elfoglalása után megnéztük, hogy van-e élet a városban. Hát nem volt. Sütiztünk, réteseztünk majd visszamentünk a szállásra, ahol képeket nézegettünk és megvitattuk az élet fontos dolgait.
Szerencsére nem kellett korán kelni, 8 óra körül találkoztunk a többiekkel. Napsütéses, de hűvös volt a reggel. A nevezésnél volt némi kavarás, de azért sikerült elindulni. Az elején még mindannyian együtt haladtunk kifelé a faluból, aztán erdőn, majd réten, és már az első Ep-n találtuk magunkat. Mentünk tovább, lepukkant házak következtek, majd egy nagyobb rét, itt már vetkőztünk, jó idő lett. Beértünk a következő faluba, az italboltnál pecsételtünk, ittunk, pihentünk és mentünk tovább. Elhagytuk a Thury György emlékére állított kopjafát, itt már ketten előre mentek, így ötösben jutottunk fel a kulcsosházhoz. Itt is pihentünk egy kicsit, mert már nagyon elfáradtunk ;-)  szívesen ücsörögtem a kellemes napsütésben. De azért hamarosan indultunk tovább, kicsit elkavartunk, a szántón toronyiránt próbáltunk átjutni, de csak kerülni kellett egyet valami szúrós izén keresztül. Az EP-hez már kellemes út vezetett, kaptunk pecsétet, zsömlét, már ugye aki nem paleo evett, harangozni nem lehetett, mentünk is tovább. Ezt követően választhattunk, hogy a szurdok felé megyünk vagy a kiírás szerint, mi ez utóbbit választottuk, bár állítólag a szurdok nagyon szép... Folytattuk utunkat a TV-toronyhoz, hiszen ott volt a következő pont. Majd hamarosan betértünk az erdőbe, egy idő után ketten úgy döntöttek, hogy futnak egy kicsit, de hamarosan megint mögöttünk voltak, mert valahol elkavartak :-) Így megint együtt haladtunk a hétvégi telkek között, de most mi kezdtünk el kocogni egy kicsit, nem volt már messze a fürdő, addig már így is megy...
Szerencsére nem sokan voltak a célban, de elég lassan haladtunk, igaz volt tombola is, amin nyertem egy kulcstartót :-) Kicsit leültünk a fürdő kávézójába, és elindultunk rétest tesztelni, majd a szállásra, aztán vacsorázni és végül haza.  

Táv:      28,8 km
Szint     500m
Szintidő: 8 óra

/2010.04.03./