2009. október 15.

Blog Action Day 2009

Ma, október 15.-én Blog Action Day van, melynek a lényege, hogy azok a bloggerek, akik csatlakoznak a kezdeményezéshez, postoljanak az adott témában.

Az idei téma a klímaváltozás.
A klímaváltozás mindenkit érintő, mindenkit foglalkoztató probléma. És talán a jelenlegi időjárás elgondolkodtat mindenkit, hogy erről nem csak beszélnek, hanem valós probléma. Nem tartjuk normálisnak azt, hogy október közepén Budapesten havas eső esik, napok óta megállás nélkül fúj a szél, pedig egy hete még 20 fokkal melegebb, gyönyörű, nyárias idő volt.

Folyamatosan ömlik ránk mindenféle információ a témában, hogy emelkedik az átlaghőmérséklet, olvadnak a jéghegyek, emelkedik a tengerek szintje, heves esőzések és viharok vannak a nagyvilágban, északabbra ill. délebbre tolódik az elsivatagosodás határa és még sorolhatnám a végtelenségig, de mindenki nagyon jól tudja ezeket...

Szerintem mindenki el van látva elegendő információval arról, hogy mit kéne tenni. Ne halogassunk tovább, lépjünk a tettek mezejére, ne arra várjunk, hogy majd, ha a másik is, hanem tegyünk minél többet ami a tudásunkból és erőnkből telik. Többnyire elég, ha kicsit figyelünk mindennapjainkban és nem mindig a legkényelmesebbet választjuk.
Sok mindent tudunk a klímaváltozásról és mégis keveset, nem tudjuk például, hogy megállítható-e és meg kell-e állítani a folyamatot, de talán lassítani tudjuk és élhető marad Földünk még jó ideig...


eM