2013. március 31.

Téli Mátra helyett....

Már a Bartinán megbeszéltük, hogy hárman biztosan megyünk a Téli Mátrára. Katinak még nem sikerült szintidőn belül, Gabi pedig már régen volt. 
Viszonylag időben akartunk rajtolni, hogy ne legyen nagyon letaposva a hó és ne kelljen nagyon sok embert kerülgetni. 
Amikor Mátrafüredhez közelítettünk egyre nagyobb lett a forgalom, aztán láttuk, hogy rengeteg autó áll az út szélén. Aztán leállt a forgalom, nem lehetett haladni, mert az emberek tömött sorokban mentek át az úton, ekkor felmerült bennünk, hogy ezt mi nem biztos, hogy akarjuk. A már-már szokásos helyen leparkoltunk, és a szórólapjainkkal elindultunk az iskolába, közben szörnyülködtünk, hogy rengetegen vannak. És meg is született a döntés, nem maradunk, a szórólapokat otthagyjuk és megyünk túrázni, de máshová. Olyan helyre, amit még véletlenül sem érint a túra...
Parádsasvárra átmentünk kocsival, közben ittunk egy cappuccinot, megterveztük az útvonalat és nekivágtunk a nyugodt, tömegtől mentes téli erdőnek. Kevés emberrel találkoztunk, pedig nagyon szép fehér volt minden, helyenként mélyebb volt a hó, máshol már elfújta a szél. Jó kis kört mentünk, volt benne komolyabb emelkedő is és a végén egy igazán szép részen keresztül értünk vissza a kocsihoz.

/2013.01.26./