2012. április 16.

Piroska - HÓ-Fejér

Ilyenkor a Téli Mátrára szoktunk menni, de aztán valahogy most emellett a túra mellett döntöttünk, azért is mert még este fel akartunk menni a NHH th-ba, és úgy gondoltuk így nem kell annyira rohanni. 
Hideg, fagyos volt a reggel, sütött ugyan a nap, de érezni nem igazán lehetett a melegét. Nevezés után nem is igazán nagy kedvvel vágtunk neki a távnak, de azért siettünk, hogy ne fázzak annyira. Valahogy nagyon nehezen jött meg a kedvem a túrázáshoz, lehet a hideg vagy a korán kelés miatt, de az elején csak vonszoltam maga, és örültem, hogy nem a 35-ös távra neveztünk. A talaj fagyos volt, csak egy két helyen volt befagyott pocsolya, jól lehetett haladni. Néhány méteren találkoztunk hóval, alatt persze tükörjég volt. Nagyon csúszott. Én meg jó szokásom szerint, ilyenkor nem figyelek, meg is lett az eredménye... :-)
Egyszer csak már ott voltunk a várnál, kicsit élveztük a panorámát, de aztán szedtük a lábainkat, mert mozgás nélkül lehetett igazán érezni a hideget.
A szőlőknél egy ponton nem pecsétet, hanem bort osztottak, megkóstoltam, majd mentünk is tovább, onnan nem messze találtunk végre egy nem lelakatolt kerti vécét, amit használatba vettünk :-) még papír is volt. Köszi! Innen már hamar beértünk a célba, ahol a díjazás átvétel után még beszélgettünk egy kicsit, aztán hazaindultunk, mert még sok volt a teendőnk. 

/2012.01.28./