2011. november 3.

Z-terv

Már a fene se tudja, hogy mikor terveztünk be egy túrát erre a hétvégére, de aztán jó sokára rájöttem, hogy ez egy 4!napos hétvége lesz, és hát egy kicsit jobban ki kéne használni... Így elő is álltam a B-tervvel, de mire az A-tervet teljesen lefújtuk, addigra a repjegyek ára már a csillagos eget közelítette, így szükségessé vált egy C-terv, amit követett egy D és szép sorjában jöttek az ötletek, de egyik sem tett ki egy négy napos hétvégét, egyikhez sem volt túl nagy kedvem... Végül összepakoltunk és elindultunk megvalósítani az X-tervet, de ment közben lett egy Y, és kiütéssel a Z-terv nyert...:-)
Azaz Pozsonyban sétáltunk, gesztenyét ettünk és várost néztünk. Majd átmentünk Bécsbe, ahol a szokásos helyen kb. 20 perc sorban állást követően lett helyünk, és egy-egy tányérról lelógós rántott húst ettünk, majd sétáltunk egyet. És találkoztunk egy őrülttel, aki most éppen fagyit árul, de különben magyarul tanul és Magyarországra akar költözni...
Közben lefoglaltuk a szállást, ahol jeleztük, hogy későn fogunk érkezni, így még egy kicsit sétálhattunk.
Másnap időben felkeltünk, ami az óraátállítás miatt nem volt nehéz, összepakoltunk és reggeli után átmentünk a szomszéd faluba, Preinbe. Kicsit még hűvös volt a reggel, de nagyon szép tiszta volt az ég és napsütés volt. 
 
Közel 1000 méter szintet felvonóval tettünk meg, majd egy Rax-Plató-kört tettünk meg. A szikrázó napsütéses tiszta időben penge éles volt minden, gyönyörűek voltak az őszi táj színei, néhol már hófoltokat lehetett látni, közben pedig egy hosszú ujjú elég volt napközben. Néhány Hütte érintésével a kört kb. 6 óra alatt tettük meg kényelmes tempóban.

/2011.10.30-31./